Interviu în exclusivitate cu îndrăgita artistă GABRIELA CRISTEA. Ce Surprize a pregătit pentru râmniceni

Dintotdeauna și-a dorit să îmbrățișeze o meserie care să aducă bucurie și alinare celor care o ascultă, aceea de artist. Timp de 10 ani a ocupat funcția de artist liric pe scena Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București, a fost solist principal în Corala Divină Armonie, în 2010 s-a întors acasă, la Buzău, unde a pregătit zeci de copii pentru concursuri și festivaluri, iar în prezent lucrează la Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Gabriela Cristea organizează de ani de zile spectacole pentru copii cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă sau Pascale, însă faptele bune nu se opresc aici, pe data de 9 Decembrie vine la Râmnicu Sărat, unde va organiza un spectacol caritabil. Ce surprize a mai pregătit pentru râmniceni și ce planuri are pentru perioada următoare, aflați din interviul următor.

Reporter: Ai studii in domeniul muzical? Ce ne poți spune despre începuturile carierei tale?

Gabriela Cristea: Sunt Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. Timp de 10 ani am ocupat funcția de Artist Liric, pe scena Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”- București.
Am făcut parte din distribuția filmului „Restul e tăcere”, regizat de Nae Caranfil, în rol secund, prin Teatrul De Operetă.
Am avut colaborări ca Solist Soprană cu Biserica Sfântul Gheorghe nou și vechi, solist principal în Corala Divină Armonie, sub bagheta doamnei Paula Ciuclea.

Reporter: Ai avut și turnee în străinătate?

Gabriela Cristea: Da, am avut turnee în țări precum Ungaria, Italia, Slovacia sau Grecia.

Reporter: În anul 2010 ai revenit acasă, la Buzău. Ce te-a motivat sa faci asta? Dorința de a fi mentor pentru cei mici?

Gabriela Cristea: Revenită în Buzău în anul 2010 am înființat propria întreprindere muzicală, unde am pregătit copiii cu voci extraordinare pentru toate concursurile, festivalurile și emisiunile tv timp de 12 ani, Xfactor,Vocea României jr,Vocea României, Românii au talent.
Nu am renunțat la muzică și am continuat să particip la diferite emisiuni televizate la Antena Stars, Prima Tv, România Tv, Pro tv 2017 respectiv în anul 2020 la Românii au Talent.

Reporter: În prezent unde lucrezi?

Gabriela Cristea: Sunt angajată a Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, sunt foarte multumită și colaborez cu Liceul de Artă Margareta Sterian ca profesor de canto.

Reporter: Ești un om al faptelor și mă refer aici la faptele bune, mereu ai fost alături de cei mici organizând, de 10 ani, spectacole și evenimente caritabile în județul Buzău. Anul acesta vei organiza și la Râmnicu Sărat?

Gabriela Cristea: În acest an, pe data de 9 Decembrie, alături de Asociația Caritabilă „Totul va fi bine”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat și al Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, vom organiza cred că cel mai special spectacol în Râmnicu Sărat „GABRIELA CRISTEA & FRIENDS SPECTACOL CARITABIL PENTRU COPIII NEVOIAȘI”. Le mulțumesc din suflet tuturor artiștilor, părinților, domnului Primar al Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan și doamnei Director al Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, Rafaela Predonescu, pentru tot sprijinul acordat.
Cu toții contribuim cât mai frumos pentru ca acest eveniment să iasă PERFECT.

Reporter: Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Gabriela Cristea: În curând voi scoate două piese muzicale proprii. Pe 15 Decembrie, împreună cu Organizația OFSD Buzău, vom organiza un alt spectacol caritabil, iar în primăvara anului 2023 îmi doresc foarte mult ca în perioada Sărbătorilor Pascale să organizez la Râmnicu Sărat încă un spectacol caritabil. Încerc să mă implic în cât mai multe acțiuni frumoase, atât artistice, cât și educative.