Vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre: „Începe construcția unui centru de colectare legume-fructe”

Investiție nouă susținută de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Ministerul de resort va înfiinţa prin intermediul Casei de Comerţ Unirea, 15 centre regionale de colectare a legumelor, în principalele bazine legumicole din țară. Obiectivul face parte dintr-un program național în care sunt incluse, în primă fază, Buzăul și alte cinci județe. Lucrările de amenajare a centrului vor fi demarate chiar din acest an. Anunțul a fost făcut de Vicepreședintele Consiliului Județean Buzau, Petre Adrian Robert, pe pagina sa de facebook.

O delegație din partea buzoiană din care au făcut parte deputatul Romeo Lungu, vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre, mai mulți primari și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, au inspectat, zilele trecute, terenurile pentru a alege cea mai potrivită locație pentru acest centru. După evaluarea mai multor opțiuni, s-a decis că acesta va fi construit în zona Mihăilești prin Casa Unirea.

„Unul dintre cele șase Centre Regionale pentru colectarea și condiționarea legumelor și fructelor se construiește în județul Buzău, la Mihăilești. Fermierii noștri, cei care asigură #securitatea alimentară, și toți buzoienii trebuie să beneficieze de cadrul necesar pentru ca produsele agricole să poată fi #valorificate pe deplin. În acest moment, împreună cu ministrul PSD al Agriculturii, domnul Florin Barbu, și colegii mei social democrați din PSD Buzau suntem pe teren pentru a studia cadrul de pregătire al acestui depozit și a discuta cu reprezentanții fermierilor din județul nostru. Este o zi importantă, care știu că va aduce rezultatele de care are nevoie agricultura buzoiană.”, a precizat Adrian Petre pe pagina sa de socializare.

Avantajul unui astfel de centru, ce va fi construit prin Casa Unirea, e că fructele și legumele fermierilor se vor aduna astfel în cantități mari și vor putea fi, astfel, achiziționate de (lanțurile de) supermarketuri.

Fiecare centru va avea 3.000 mp, patru benzi de sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor.