Loturile 1, 2 și 4 ale Autostrăzii Moldovei (Buzău-Râmnicu Sărat- Focșani) vor fi date în circulație în luna octombrie

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu au fost miercuri, 07 august, într-o vizită de lucru pe autostrada A7 (Autostrada Moldovei), pentru a inspecta stadiul lucrărilor la tronsoanele Buzău- Râmnicu Sărat-Focșani și Ploiești.

Din această toamnă se va circula pe primii 82 de km din autostrada Moldovei. Astfel, la jumătatea lunii octombrie vor fi deschise circulației tronsoanele 1, 2 și 4 – între Buzău – Vadu Pașii și Focșani Nord. Lucrările pe aceste porțiuni sunt gata în proporție de 82%.

“Loturile 1 și 2, de la Buzău la Râmnicu Sărat, mai puțin podul (peste Buzău – n.r.), și lotul 4, cel din jurul municipiului Focșani, acea cocoașă, vor fi date în circulație undeva la jumătatea lunii octombrie. Diferența, adică podul de aici, și lotul 3, undeva pe finalul lunii noiembrie. Deci, așa cum a anunțat și primul ministru, se va circula pe cei 82 de kilometri în această toamnă”

A menționat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

În cadrul vizitei de lucru, Premierul Marcel Ciolacu a precizat că „după 30 și ceva de ani, nu mai vorbim de promisiuni, ci despre certitudini.”

“Am o veste bună și mă bucur că am o veste bună, împreună cu domnul ministru Grindeanu. Să știți că împreună tocmai ce am circulat pe Autostrada Moldovei. După 30 și ceva de ani, nu mai vorbim despre promisiuni, ci despre certitudini.

Am mers împreună cu domnul Grindeanu să vedem aproximativ 82 de kilometri de autostradă, stadiul lucrărilor. Sunt patru tronsoane: tronsonul 1 și tronsonul 4 au finalizare, în contract anul acesta. Mai rămân tronsoanele 3 și 4, dar au stadiul foarte avansat”

a declarat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu

Pe șantierul Autostrăzii Moldovei au fost prezenți și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, președintele Consilului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, senatorul PSD, Lucian Romașcanu și deputatul PSD, Romeo Lungu.

Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani are o lungime de 319 kilometri, proiectul fiind divizat în patru secţiuni: Ploieşti – Buzău cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani cu o lungime de 77,39 km. Constructor este firma băcăuană UMB Grup.



Sursa foto: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău