Gara din municipiul Râmnicu Sărat va fi modernizată. Ce presupune investiția de peste 25 milioane de lei

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA prin Regionala Galați, a lansat la finalul acestei săptămâni licitația pentru modernizarea gării din municipiul Râmnicu Sărat. Valoarea investiției este de peste 25 de milioane de lei.

Clădirea de călători a stației CF Râmnicu Sărat este monument istoric și se află pe Lista Monumentelor Istorice din anul 2015.

Potrivit companiei, în cadrul proiectului de modernizare a gării Râmnicu Sărat se vor realiza intervenții atât la clădirea de călători, cât și la o parte din peroanele și liniile CF, fiind necesar să respecte normele de interoperabilitate, sa asigure conformitatea cu standardele și de legislația europeană/internațională specifice, în vigoare, precum și să asigure confort sporit și acces facil pentru pasageri, inclusiv pentru pasagerii cu dizabilități locomotorii.

Indicatori minimali ai investiției:

– Suprafață clădire de călători modernizată = 1.889 mp;
– Suprafață peron modernizat = 305 mp.

Licitația pentru modernizarea acestei gării din municipiul Râmnicu Sărat, este iniţiată sub incidenţa unei clauze în sensul că încheierea contractului este condiționată de obținerea/aprobarea finanțării.

Finanțarea proiectelor se realizează din fonduri externe nerambursabile din cadrul Programului Transport 2021 – 2027.

sursa foto: Economica.net