Site icon Gazeta Râmniceană

Gara din municipiul Râmnicu Sărat va fi modernizată. Ce presupune investiția de peste 25 milioane de lei

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA prin Regionala Galați, a lansat la finalul acestei săptămâni licitația pentru modernizarea gării din municipiul Râmnicu Sărat. Valoarea investiției este de peste 25 de milioane de lei.

Clădirea de călători a stației CF Râmnicu Sărat este monument istoric și se află pe Lista Monumentelor Istorice din anul 2015.

Potrivit companiei, în cadrul proiectului de modernizare a gării Râmnicu Sărat se vor realiza intervenții atât la clădirea de călători, cât și la o parte din peroanele și liniile CF, fiind necesar să respecte normele de interoperabilitate, sa asigure conformitatea cu standardele și de legislația europeană/internațională specifice, în vigoare, precum și să asigure confort sporit și acces facil pentru pasageri, inclusiv pentru pasagerii cu dizabilități locomotorii.

Indicatori minimali ai investiției:

– Suprafață clădire de călători modernizată = 1.889 mp;
– Suprafață peron modernizat = 305 mp.

Licitația pentru modernizarea acestei gării din municipiul Râmnicu Sărat, este iniţiată sub incidenţa unei clauze în sensul că încheierea contractului este condiționată de obținerea/aprobarea finanțării.

Finanțarea proiectelor se realizează din fonduri externe nerambursabile din cadrul Programului Transport 2021 – 2027.

sursa foto: Economica.net

Exit mobile version