Cutremur cu magnitudinea de 5,2 resimțit la Râmnicu Sărat. ISU Buzău patrulează pentru a identifica posibile situații de urgență.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 Grade pe scara Richter a avut loc luni după-amiază, la ora 17:40, în România, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Seismul din 16 septembrie 2024, a fost unul dintre cele mai puternice din ultima perioadă
, în România.

Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 140 de kilometri, în zona seismică Vrancea-Buzău, la 57 kilometri nord-vest de orașul Buzău, resimțit și în municipiul Râmnicu Sărat, la 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 61 km est de Brașov, 64 km vest de Focșani și 73 km nord-est de Ploiești, precum și în zone din Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, până la această oră nu au fost solicitări cu privire la situații de urgență cauzate de cutremur.

Cu toate acestea, comanda ISU Buzău a dispus misiuni de recunoaștere în Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu și Pătârlagele, unde 3 autospeciale de primă intervenție și comandă (APIC) patrulează pentru a identifica posibile situații de urgență.

Foto: ISU BUZĂU