VIDEO| Saci cu droguri găsiți în locuința unui buzoian

Peste 20 de kilograme de fragmente uscate de plante de canabis au descoperit polițiștii și procurorii în urma unei percheziții făcute la locuința unui bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Cilibia, județul Buzău. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

“Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 50 de ani, cercetată pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că, în ziua de 30 septembrie a.c., aceasta ar fi deținut la domiciliul său din comuna Cilibia, județul Buzău, 6 saci conținând peste 20 de kilograme de fragmente uscate de plante de canabis, cantitate ridicată pe parcursul percheziției domiciliare.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar astăzi, 1 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă a persoanei în cauză, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

transmite biroul de presă al IPJ Buzău