Uniunea Europeană și Zilele Erasmus Celebrate la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Buzău

Coordonatorul Centrului Europe Direct Râmnicu Sărat, Florin Ceparu, a celebrat, mieruri, Uniunea Europeană și Zilele Erasmus printr-o serie de activități împreună cu elevii Liceului Tehnologic “Henri Coandă, din Municipiul Buzău, care urmează studii de mecanică, o specializare atât de necesară vremurilor.

Activitatea a debutat cu dezbateri despre modul în care tinerii pot să își construiască o carieră de succes, despre istoria și valorile Uniunii Europene, subliniind cum aceste principii contribuie la construirea unei societăți mai unite și mai prospere. Temele europene ale anului 2024 au fost, de asemenea, abordate oferind elevilor o perspectivă asupra viitoarelor inițiative și priorități ale Uniunii Europene.

Un aspect central al discuțiilor a fost programul Erasmus Plus, care oferă studenților oportunități extraordinar de mobilitate și de dezvoltare personală. Participarea la aceste programe le poate deschide porți către experiențe internaționale valoroase, care îi vor ajuta să devină cetățeni activi și implicați la nivel european.

„Îi mulțumesc doamnei Profesor Veronica Malanga pentru invitație si pentru atmosfera deosebită în care ne-a primit!”

Transmite coordonatorul Centrului Europe Direct Râmnicu Sărat, Florin Ceparu