Cod Galben de ploi

Atenționarea de cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 8.00 și expiră duminică la ora 10.00. Alerta anunță ploi abundente și vânt puternic în județele Buzău, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Vrancea și Covasna, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, care vor fi importante cantitativ.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii buzoieni recomandă:

  • Rulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, fiti atenţi şi calmi la volan.
  • Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă.
  • Manifestaţi atenţie la apa de pe carosabil, care poate să producă acvaplanarea.
  • Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.
  • Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Totodată, poliţiştii recomandă tuturor cetățenilor aflați în zonele pentru care sunt anunțate fenomene meteorologice periculoase să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților și în situația manifestării vântului puternic să se evite deplasarea în zonele cu copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare care ar putea fi doborâți.