După Crăciun, va începe Campania de vaccinare

Imediat după Crăciun, va începe campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul din grupele de risc, iar în lunile martie şi aprilie populația generală. Vaccinul trebuie administrat în două tranşe.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, astăzi,  Centrul Naţional de stocare a vaccinurilor COVID-19  din cadrul Institutului Naţional de Cercetare Medico-Militară “Cantacuzino”, la finalul căreia a susţinut  o declaraţie de presă, prin care anunţă populaţia ca, imediat după Crăciun, va începe Campania de vaccinare:

„Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”

A declarat preşedintele României, Klaus Iohannis

La câteva minute după declaraţia preşedintelui, mii de internauţi au reacţionat cu comentarii, prin care s-au arătat revoltaţi şi sceptici în ceea ce priveşte vaccinarea.