Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-coronavirus în județul Buzău

Prima tranșă de vaccin anti-coronavirus va ajunge la Buzău pe 4 Ianuarie și vor fi distribuite 975 de doze, urmând ca pe 5 ianuarie să fie imunizate primele persoane ce fac parte din domeniile sănătății și social (public și privat).

Dozele de vaccin vor fi aduse de la centrul regional Constanța și depozitate la Direcția de Sănătate Publică Buzău, iar de aici vor fi distribuite la spitalele din județ pentru imunizarea cadrelor medicale.

Imunizarea acestora se va face în 5 centre de vaccinare amenajate în unități sanitare ( Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Spitalul Orășenesc Nehoiu și Spitalul de Boli Cronice Smeeni). În toate aceste unități au fost amenajate centre de vaccinare compuse din săli de triaj, cabinete de vaccinare, săli de supraveghere post-vaccinare.

În cea de-a doua etapă de vaccinare este inclusă populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, iar cea de-a treia etapă include populația generală. Pentru aceste două etape, la nivelul județului s-au amenajat 18 centre de vaccinare în 12 localități (7 în municipiul Buzău și câte un centru în Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele, Vadu Pașii, Vernești, Berca, Pârscov, Smeeni, Mărăcineni, Merei). Arată într-un comunicat de Presa Instituția Prefectului Județul Buzău.

Vaccinarea se va realiza de către personal medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor și/sau personal medico-sanitar care deține certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).