S-au modificat condițiile pentru acordarea tichetului social pentru gradiniță.

De la 1 ianuarie 2021 s-au modificat condițiile pentru acordarea tichetului social pentru gradiniță. Vor primi tichete sociale toți copiii care provin din familii ce beneficiază de alocație pentru susținerea familiei și care frecventează cursurile învățământului preșcolar. Tichetul social a crescut de la 50 lei la 100 de lei.

Potrivit noilor reglementări, vor primi tichete sociale toți copiii care provin din familii ce beneficiază de alocație pentru susținerea familiei și care frecventează cursurile învățământului preșcolar. Începând cu aceeași dată valoarea unui tichet social de grădiniță a crescut de la 50 lei la 100 de lei.

Alocația pentru susținerea familiei se acordă pentru familiile cu venitul net/membru de maxim 530 lei. Frecventarea regulată a grădiniței este obligatorie

Tichetele vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, articole de îmbrăcăminte sau rechizite. Pentru dosarele de alocație de susținere a familiei deja în plată, dreptul la tichet social se acordă din oficiu.