Peste 220 de râmniceni s-au programat în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-coronavirus. De luni a devenit funcțional Centrul de Vaccinare deschis la Râmnicu Sărat

Râmnicenii și-au exprimat dorința de a se imuniza anti-COVID, în etapa a doua de vaccinare, astfel că, până în prezent, au fost vaccinate 168 de persoane, iar astăzi s-au programat alte 58. De luni a devenit funcțional si la Râmnicu Sărat un Centru de Vaccinare, unde se realizează imunizarea celor care au în prealabil confirmarea programării.

Centrul de Vaccinare deschis în municipiu este funcțional de luni. Acesta este amenajat și dotat cu toate materialele sanitare necesare.

„În conformitate cu strategiile și normele privind înființarea Centrelor de Vaccinare, este deschis în Municipiul Râmnicu Sărat un Centru de Vaccinare situat pe strada Micșunelelor nr.29, în cartierul 7 Noiembrie, iar noi, ca autoritate locală, am asigurat partea de dotări și materialele sanitare necesare pentru desfășurarea în bune condiții a campaniei de vaccinare” A precizat viceprimarul Municipiului Râmnicu Sărat, Florian Nicolae.

În doar două zile, de la deschiderea Centrului de Vaccinare din Râmnicu Sărat, au fost imunizate 168 de persoane, care s-au încadrat în grupele de risc. Cele mai multe sunt din municipiu, dar și din comunele limitrofe.

Campania de imunizare este coordonată de medicul de familie Dr. Petruț Carmen și conform acestuia, nu au existat probleme tehnice, iar persoanele vaccinate au plecat acasă fără nicio problemă.

Programările se pot face individual, prin medicii de familie, prin direcțiile de asistență socială și prin aparținători, prin serviciile de call center, la numărul de telefon 021.414.44.25. În cazul persoanelor care deservesc activități esentiale, programarea se face prin angajator, dar beneficiarii pot alege ziua și locul unde vor să se vaccineze.