Râmnicu Sărat: Primăria va construi 32 de locuințe colective sociale

S-a semnat contractul de lucrări pentru construcția a 32 de apartamente colective sociale. Valoarea contractului este de peste 9,9 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Lucrările vor începe în luna aprilie

Primăria municipiului Râmnicu Sărat informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea locuințelor colective sociale, după ce municipalitatea a atras Fonduri Europene în acest sens. Operatorul economic care va realiza execuția contractului de lucrari este „Asocierea S.C Troia Premium Construct S.R.L, S.C Geda Com S.R.L, S.C Creative Road Design S.R.L”.

Începând cu luna aprilie a acestui an, se vor construi două corpuri de clădiri identice, cu funcțiunea de locuințe colective sociale, cu 3 etaje. În total vor fi 20 de garsoniere și 12 apartamente cu două camere. Locuinţele vor avea suprafeţe de 42,54 mp pentru garsoniere și 54,94 mp pentru apartamente.

Clădirile vor fi construite de la zero, aşadar investiţiile vor include realizarea amenajărilor din incintă, realizarea branșamentelor la utilități precum și amenajarea terenului aferent.

Terenul pe care vor fi construite cele două clădiri este situat în cartierul Costieni, pe strada Intrarea Orizont, din municipiul Râmnicu Sărat. În prezent, terenul este neutilizat și pe alocuri este folosit de localnici ca zonă de depozitare a gunoiului.

Proiectul „Construire locuințe colective sociale” se încadrează în „Axa Prioritară 13: Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, obiectivul specific 13.1: „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România” .