DSP Buzău: Rata de infectare cu SARS-COV-2 a scăzut în ultimele 24 de ore

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate doar 5 cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste între 33 ani și 90 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Autoritățile sanitare au confirmat astăzi si două decese, ale unor pacienți infectați cu coronavirus, internați la Spitalul Județean de urgență Buzău

Este vorba despre un bărbat în varsta de 86 de ani din Buzau, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzau cu probleme respiratorii. Este testat si confirmat cu SARS CoV2 in 15.01.2021 si transferat pe sectia pneumologie si ulterior pe ATI. Starea de sănătate se înrăutățește, astfel că în data de 31.01.2021 survine decesul. Comorbiditati: colecisto-pancreatita, HTA, Fia, insuficienta renala cronica.

O altă persoană decedată este o pacientă în vârstă de 84 de ani din Poșta Câlnău care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este testată si confirmată cu SARS CoV2 în 28.01.2021 si transferata pe sectia de ATI. Evolutia clinica este nefavorabila astfel ca in 29.01.2021 pacienta a decedat. Comorbiditati: HTA, boala coronariana ischemica.