Persoanele amendate la priveghiul cu lăutari, au continuat „petrecerea” la cimitirul din Râmnicu Sărat. Poliţia Locală a intervenit

Un priveghi cu lăutari a fost oprit miercuri seară de poliţiştii din Râmnicu Sărat, la o casă din localitate, după ce muzica şi gălăgia răsunau în mare parte din oras. Deşi au fost amendaţi pentru nerespectarea normelor impuse în contextul pandemiei COVID 19, dar si pentru tulburarea liniştii publice, aceştia au continuat în acelaşi mod, joi, la înmormântare.

Poliţia Locală din Râmnicu Sărat a fost sesizată, joi, de reprezentanţii Cimitirului Eternitatea din localitate, că un număr mare de persoane, dar şi lăutari, participau la o înmomântare. Participanţii tulburau liniştea şi nu au respectat nicio normă de distanţare fizică.

Astăzi, 11 februarie, în jurul orei 12:00, am fost sesizaţi că în Cimitirul „Eternitatea” din Râmnicu Sărat, mai multe persoane de etnie rromă care participau la funeraliile unei rude, tulburau ordinea şi liniştea publică. Poliţiştii locali, aflaţi în serviciu, au intervenit pentru stabilirea ordinii şi liniştii publice, aplicând măsurile legale în contextul pandemiei cu virusul SARS-COV-2.” Informează Bucur Dan, Şef Serviciu Poliţia Locală.

Imediat după intervenţia poliţiştilor locali, participanţii s-au conformat şi au continuat evenimentul în linişte, respectând normele de distanţare fizică.