Buzoian, reţinut pentru camătă şi şantaj

Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost reţinut pentru camătă şi şantaj după ce a împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani. Acesta ar fi încercat să recupereze banii și dobânda aferentă prin amenințări cu acte de violență.

În ziua de 16 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția
municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Buzău, bănuit de săvârșirea infracțiunii de camătă
.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, sub formă de camătă.
În cursul lunilor ianuarie-februarie prin amenințări cu acte de violență, ar fi încercat să recupereze banii și dobânda aferentă de la un buzoian de 39 de ani.
Din investigații s-a mai stabilit că, în toamna anului 2020, același bănuit ar fi sustras elemente de mobilier din locuința unei alte părți vătămate, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Buzău, de asemenea pe fondul unei înțelegeri de tip camătă. Componente ale mobilierului sustras din imobilul tânărului au fost descoperite de polițiști în urma desfășurării percheziției la domiciliul bănuitului.

În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj, furt calificat şi violare de domiciliu.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Activitățile s-au desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.