“Copacii seculari” Un adevărat pericol, îndepărtat de administrația locală

Stejarii din curtea Colegiului Naţional Alexandru Vlahuţă din Râmnicu Sărat, au fost îndepărtaţi de către Administrația Domeniului Public. Copacii erau putrezi şi reprezentau un pericol real pentru elevi. Tăierea acestora s-a realizat cu respectarea legislaţiei în vigoare, iar în următoarea perioadă se vor planta alţi arbori.

Colegiul Naţional Alexandru Vlahuţă din Râmnicu Sărat, a intrat într-un amplu proces de reabilitare, însă odată cu aceste investiţii, au apărut reacţii şi polemici din partea unor râmniceni pe tema copacilor seculari, aflaţi în curtea Colegiului, ce trebuie să fie tăiaţi pentru a se putea realiza reabilitarea curţii interioare şi a terenului de sport.

În ciuda acestor reacții din partea unor membri ai comunității locale, inițiativa pornită luni de Administrația Domeniului Public, s-a dovedit a fi una inspirată, ținând cont că în urma defrișării arborilor s-a constatat că aceștia, în majoritatea cazurilor erau putrezi, ceea ce producea un pericol iminent în situația în care ar fi fost menținuți în continuare pe locația în care primăria va construi un teren multifuncțional de sport.

Proiectul este finanţat din Fonduri Guvernamentale şi cuprinde următoarele investiţii:

– lucrari de reabilitare/restaurare clădire corp liceu (19 săli de clasă)

– lucrari reabilitare/restaurare sala de sport nr.1

– lucrari reabilitare sala de sport nr.2

– dotarea sălilor de clase și a laboratoarelor

– reabilitarea\modernizarea terenului de sport

– reabilitarea curții interioare.