Incendiu violent de vegetaţie uscată

Pompierii au avut o misiune dificilă, sâmbătă, după ce un incendiu violent de vegetaţie uscată a cuprins o suprafaţă de aproximativ 35 de hectare, într-o localitate Buzoiană. ISU Buzău reaminteşte faptul că legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, existând riscul de punere în pericol a gospodăriilor, a fondului forestier, dar şi a vieţilor omeneşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incendiul de vegetaţie uscată se manifesta în localitatea Coca Antimirești.

Un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de Lucru Beceni a ajuns la faţa locului şi a constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău” informează ISU Buzău


După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce a distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată și 200 de metri de cabluri electrice. Cauza probabilă a incendiului fiind acțiunea unor persoane iresponsabile, care au dat foc vegetaţiei uscate.

În acest weekend, pompierii buzoieni au gestionat diverse misiuni și situații, cele mai ample fiind incendiile ce s-au manifestat la locuințe și vegetație uscat și au necesitat eforturi sporite din partea salvatorilor, în unele cazuri deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază.