Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă

Începând din 15 Martie, la Râmnicu Sărat sunt distribuite pachetele cu produse alimentare și produse de igienă personală, acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Pachetele sunt achiziționate cu bani de la Uniunea Europeană.

Primăria Râmnicu Sărat, prin Direcţia de Asistenţă Socială, distribuie produsele alimentare și produsele de igienă personală provenite din stocurile de intervenţie comunitară începând cu data de 15 martie 2021. Distribuirea produselor de igienă personală se va face din incinta Liceulului Tehnologic Victor Frunză, din strada Toamnei, Nr. 4, în zilele de luni și joi, între orele 10:00-16:00, iar vineri în intervalul orar 08:00-14:00.

Ridicarea ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, precum și a produselor de igienă se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a pachetului de alimente, precum și a produselor de igienă de către destinatarii finali.” informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Râmnicu Sărat.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse alimentare constând în făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă de carne de vită, conservă de carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Pachetele cu produse de igienă conține 5 periuțe de dinți, 4 tuburi cu pastă de dinți, 75 ml săpun lichid, un șampon pentru copii, un șampon pentru adulți, o pungă cu detergent pentru rufe colorate și o pungă cu detergent pentru rufe albe.

Beneficiarii pachetelor sunt persoanele care au ajutor social si cele cu alocație pentru susținerea familiei.