A crescut numărul de internări zilnice

În ultimele zile, mai toate unitățile medicale din țară au început să primească din ce în ce mai mulți pacienți.
Specialiștii pun creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultima vreme pe seama tulpinii britanice a virusului, mult mai agresivă, dar și pe seama măsurilor de relaxare și a deschiderii școlilor. În prezent la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat sunt internați 87 de pacienți dintre care 12 pe Terapie Intensivă.

Aproape jumătate din țară înregistrează din nou creșteri de cazuri de covid, iar Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat nu face exceptie de la regulă, unde de la începutul pandemiei și până în prezent sunt tratați bolnavii infectaţi cu coronavirus. 87 de pacienţi au ajuns pe mâna medicilor pentru a fi tratați, 12 cu o stare de sănătate mult mai gravă au fost internați pe Terapie Intensivă, iar 6 sunt ventilați.

„Ritmul internărilor a crescut în ultimele zile şi cel putin o săptămână vom fi tot în aceeaşi situaţie, de creştere a numărului de internări zilnice.” a declarat Felicia Vasile, Director Medical Spitalul Râmnicu Sărat.


Medicii recomandă în continuare să păstrăm o distanță semnificativă, de 1,5 metri față de celelalte persoane pe care le întâlnim, purtarea măștii de protecţie, dar şi o igenizare temeinică a mâinilor