Peste 40.000 de amenzi, aplicate pentru limitarea răspândirii COVID-19

Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, au continuat acţiunile pentru limitarea răspândirii virsului COVID-19. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste şapte milioane de lei.

În perioada 12 – 18 martie, zilnic, peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, reprezentanți ANSVSA, ANPC, specialiști din Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor și reprezentanți ai autorităților publice locale au gestionat peste 10.500 acțiuni punctuale de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipele mixte de control au verificat peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.400 de operatori transport persoane, peste 61.000de locații de interes, dintre care aproximativ 25.000 de restaurante, terase, fast food- uri. De asemenea, au fost verificate aproape 500.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară.

În total, în ultima săptămână, au fost aplicate 37.292 de sancțiuni în valoare de peste șapte milioane de lei.

Aceste amenzi au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării fizice. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție.

De asemenea, au fost sancţionaţi agenții economici, instituțiile publice sau persoanele fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.