Record de decese la Râmnicu Sărat: Cinci oameni au murit în 24 de ore din cauza COVID-19

Cinci persoane au murit în ultimele 24 de ore, alte 65 s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, printre acestea se află și un bebelușiar o femeie a fost reinfectată.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, cinci buzoieni au murit în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 65 de ani din Valea Râmnicului testat și confirmat cu SARS CoV2, în data de 06.03.2021 a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, însă din cauza comorbidităților, în 23.03.2021 survine decesul. Acesta suferea de ciroză hepatică.

În aceeași zi, un pacient în vârstă de 72 de ani din Buzău se prezintă la camera de gardă a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și internat pe secția de ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă, astfel că acesta pierde lupta cu virusul. Comorbiditati: diabet zaharat tip I, HTA, boala Parkinson, boala cardiaca ischemica.

Câteva ore mai târziu, o bătrână de 89 de ani din Stâlpu ajunge la camera de gardă a Spitalului Municipal Ramnicu Sarat cu aceleași simptome, fiind testată și confirmată cu SARS CoV2. Starea de sănătate a femeii se înrăutățește astfel că în 24.03.2021 femeia se stinge din viață.

Alte două decese au survenit rapid în aceeași zi. Doi pacienți în vârstă de 76 de ani din Buzău se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii severe. Sunt testați și confirmați cu SARS CoV 2. Aceștia au fost transferați la Spitalul din Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat rapid, iar în doar câteva ore s-au stins din viață. Ambii sufereau de insuficiență cardiacă.

În ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 65 cazuri noi de infectare, din care 12 pacienți testați în laboratoare private și un pacient într-o unitate sanitară din alt județ și un caz de reinfectare. Pacienții au vârste între 1 an și 94 de ani.

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.