Ziua Porţilor Deschise, online la Grădinița „Lumea Copilăriei”

Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copilăriei” din Râmnicu Sărat a venit în sprijinul părinţilor ce urmează să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare. Vineri, conducerea unității de învățământ preșcolar a organizat în premieră evenimentul online „Ziua Porților Deschise”.

O idee unică, binevenită pentru părinții care își vor înscrie copiii la clasa pregătitoare, a fost pusă în aplicare, de Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copilăriei” din Râmnicu Sărat, la sfârșitul acestei săptămâni. Conducerea unității de învățământ preșcolar a organizat în premieră evenimentul online ,,Ziua Porților Deschise,, la care au participat directorii școlilor gimnaziale din municipiu, dar și părinții preșcolarilor de la grupele mari.

„Ne apropiem cu pași repezi de o nouă etapă din viața preșcolarilor de la grupele mari, înscrierea la școală, motiv pentru care Grădinița cu Program Prelungit ,,Lumea Copilăriei,, din Râmnicu Sărat a organizat în premieră evenimentul online „Ziua Porților Deschise”. Întâlnirea,
care s-a desfășurat pe aplicația Google Meet, vineri după-amiază, s-a adresat părinților care își vor înscrie copiii la clasa pregătitoare, în anul 2021-2022.” A precizat directorul unităţii de învăţământ preşcolar, Andreea Elena Simion.

La evenimentul online, au participat directorii Școlilor Gimnaziale, din municipiul Râmnicu Sărat, care și-au prezentat oferta educațională pentru anul școlar viitor, dar și sălile de clasă și baza materială pe care o pun la dispoziția elevilor. Conducerea unităților de învățământ gimnazial a oferit părinților informațiile necesare pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, venind în sprijinul acestora pentru a-și definitiva opțiunea în alegerea școlii.

Înscrierile la clasa pregătitoare încep luni, 29 martie și au loc până pe 28 aprilie, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. În această perioadă, părinții vor completa/ depune/ transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la școala la care aceștia solicită înscrierea copiilor.