Val de incendii de vegetație. Sute de hectare arse.

Deși este o practică interzisă prin lege, tot mai mulți proprietari de terenuri recurg la incendierea suprafețelor acoperite de vegetație uscată tocmai pentru a-și pregăti pășunile pentru primăvară. Din acest motiv, în weekend pompierii buzoieni s-au confruntat cu un val de incendii ce a presupus o desfășurare amplă de forțe si mijloace, efort sporit din partea acestora și multe ore de luptă cu focul.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, pe parcursul ultimelor 3 zile, pompierii au stins 14 incendii izbucnite la vegetație, actiunile de stingere fiind dificile și îngreunate de vântul puternic ce s-a manifestat pe toata durata weekend-ului, alimentând flăcările și facilitând propagarea acestora.

În total, a ars o suprafață de peste 200 de hectare și s-au manifestat pe raza localităților C.A. Rosetti, Mitropola, Nișcov, Vernești, Cojanu, Policiori, Aldeni, Calvini, Scorțoasa, Beceni, Grebănu și Niculești.

„Reamintim cetățenilor să țină cont de măsurile preventive pentru a evita pierderea de vieti, proprietăți și bunuri. Pe această cale, aducem la cunoştinţă faptul că arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale.” a mai precizat sursa citată