Lipsa contractului de salubritate a adus sancțiuni

Locuitorii municipiului Râmnicu Sărat care nu dețin contract cu operatorul de salubritate, au fost depistați și sancționați contravențional de către agenții Poliției Locale. Persoanele care nu au încheiat un astfel de contract, mai au la dispoziție doar 10 zile. Dacă aceștia refuză, li se va aplica o taxă specială de salubritate, ceea ce înseamnă prețul dublu al unui contract.

În doar o săptămănă peste 250 de râmniceni, care nu dețin contracte valabile cu operatorul de salubritate, au primit avertisment și s-a stabilit ca aceștia să încheie un astfel de contract, în termen de cel mult 10 zile. Persoanele care nu respectă aceste măsuri dispuse, li se  va aplica o taxă specială de salubritate,  a cărei valoare financiară este dublă față de tariful existent pentru fiecare persoană în parte.

Pentru a evita sancționarea, dar și pentru a respecta normele legale în domeniul protecției mediului, râmnicenii trebuie să țină cont de următoarele:

  • să dețină un contract valabil cu operatorul de salubritate autorizat pe raza municipiului Râmnicu Sărat;
  • să nu depoziteze deșeurile sau reziduurile menajere în alte locuri decât cele autorizate;
  • să nu încredințeze în vederea transportării/depozitării, deșeurile/reziduurile menajere  sau de orice altă natură către operatori de transport neautorizați (căruțasi, persoane fizice/juridice deținători de vehicule neautorizați);
  • să colecteze în mod selectiv deșeurile ;
  • să folosească în mod corect pubelele de gunoi;

În luna martie 2021 s-a semnat un Protocol de colaborare între Primăria municipiului Râmnicu Sărat, Poliția Locală Râmnicu Sărat și Garda de Mediu Buzău pentru a depista și sancționa toate persoanele care nu respectă normele legale în domeniul protecției mediului, care transportă sau depozitează în mod necontrolat deșeuri ori reziduuri menajere  sau de orice altă natură, iar vehiculul cu care sunt transportate gunoaiele, va fi confiscat.