Eveniment la care au participat zeci de râmniceni şi buzoieni, încheiat cu amenzi de peste 46.000 lei

Petrecerea de duminică, de la Gura Câlnăului, la care au participat zeci de persoane, s-a încheiat cu amenzi de peste 46.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Buzău, forțele de ordine și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de control au intervenit în satul Gura Câlnăului, la o locație în aer liber, amenajată pe o suprafață de aproximativ 4000 mp, în locaţia fostului restaurant „Bolta Rece”, pe DN2-E85, unde operatorul economic avea în derulare o petrecere în livadă cu zeci de participanţi.

„Polițiștii au readus în atenție administratorului obligația legală de a se asigura că oamenii prezenți, clienții, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, chiar dacă spațiul comercial este unul amenajat în aer liber. Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancțiuni totale de 46.500 lei.” se arată în comunicatul Prefecturii.

Sancțiunile au fost aplicate potrivit competențelor de către Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Daca abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activității operatorului economic.