Pacienți mulți, paturi ATI puține.

Se înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 de la o zi la alta, în timp ce paturile de la Terapie Intensivă sunt tot mai puține, iar medicii sunt copleșiți de numărul mare de pacienţi aflați în stare gravă. Doar în ultimele 24 de ore patru pacienți au murit.

Situația este din ce în ce mai gravă în secțiile de Terapie Intensivă, atât de la Spitalul Județean Buzău, cât și de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. În prezent doar un singur pat este disponibil la unitatea medicala buzoiană, dar și acesta se va ocupa destul de repede deoarece sunt mulți pacienți în stare gravă.

Astăzi au fost raportate patru noi decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Este vorba despre un pacient de 79 de ani din Ziduri, acesta sufera de insuficiență renală cronică, diabet, dar și adenom de prostată. Un alt deces a survenit și la un pacient de 50 de ani, din Berca, ce suferea de obezitate gradul 1. Lupta cu temutul virus a piedut-o și o femeie în vârstă de 80 de ani din Buzau care avea mai multe probleme medicale.

Cel mai tânăr pacient în vârstă de 49 de ani, din Calvini, a murit în urma infectării cu COVID-19. Bărbatul nu avea nicio afecțiune în afara infecției cu coronavirus.

Conform raportărilor autorităților de sănătate publică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 65 de cazuri noi. Pacienții au vârste între 13 și 84 ani.