Râmniceni vizitați de DAS și Poliția Locală

Poliţia Locală, împreună cu mediatorii sanitari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Râmnicu Sărat, desfăşoară o amplă acţiune de informare a cetăţenilor din cartierele mărginaşe ale municipiului cu privire la importanţa încheierii unui contract cu o firmă de salubritate.

Săptămâna trecută, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional de către agenţii Poliţiei Locale, peste 250 de râmniceni care nu deţin contracte valabile cu operatorul de salubritate. Amenzile nu i-au speriat, iar mulţi dintre aceştia încă nu deţin un astfel de contract şi continuă să depoziteze gunoaiele în mod necontrolat.

Pentru a-i determina să încheie contracte cu operatorul de salubritate, poliţiştii locali şi angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, merg din casă în casă pentru a verifica dacă proprietarii locuinţelor au contracte pentru ridicarea gunoiului.

Agenţii locali le-au înmânat persoanelor care au fost găsite în ilegalitate înştiinţări, potrivit cărora trebuie să încheie un contract de salubritate în termen de cel mult 10 zile. Persoanele care nu respectă aceste măsuri dispuse, li se  va aplica o taxă specială de salubritate,  a cărei valoare financiară este dublă față de tariful existent pentru fiecare persoană în parte.