Două săptămâni au mai rămas până la Paștele Ortodox, iar oamenii au început din timp pregătirile, pentru a evita aglomerația din magazine. Evident, ce nu poate lipsi de pe masă este chiar carnea de miel.
Drobul şi friptura de miel vor costa mai mult în acest an, de sărbătorile pascale. Dacă de obicei românii nu sunt prea mari consumatori de carne de miel sau ied, statisticile arată că în această perioadă, pentru acest tip de carne, prețul creste cu peste 25%.
Bugetul unei familii, alocat în acest an pentru a cumpăra carne pentru masa de Paște, este cuprins între 200 și 500 de lei. În piețe, mielul e puțin peste 30 de lei kilogramul, iar în magazine pulpa de miel ajunge și la 42 de lei.
Medicii ne recomandă să nu depășim cantitatea de 200 de grame de carne de miel pe zi. Acest tip de carne conține purine, adică substanțe care produc inflamații. Acea boala numita gută care e foarte dureroasă.