VIDEO| Păsări moarte, aruncate în zona Obor din Râmnicu Sărat.

Agenţii Poliţiei Locale din Râmnicu Sărat continuă să identifice şi să amendeze toate persoanele care depozitează deşeuri pe domeniul public.  În doar o săptămănă, zeci de persoane au fost surprinse, cu ajutorul dispozitivelor monitorizate de Poliţia Locală, când aruncau în mod necontrolat mormane de gunoaie pe străzile municipiului sau pe lângă tomberoane.

Cu o lipsă acută a  responsabilităţii civice, însă cu o dubă în care avea păsări, un bărbat din satul Cornetu, Judeţul Vrancea, a fost surprins de camerele video, amplasate pe domeniul public, cum depozita în zona Obor din Râmnicu Sărat, o cantitate mare de păsări moarte. Acesta a fost identificat şi amendat, atât de agenţii poliţei locale, cât şi de Direcţia Sanitar Veterinară. Făptaşul a fost obligat să colecteze gunoiul abandonat şi să cureţe zona.

Străzile municipiului Râmnicu Sărat sunt supravegheate zi şi noapte cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate pe domeniul public, iar cu ajutorul acestora poliţiştii locali intervin în timp real atunci când pe imagini sunt surprinse persoane care aruncă gunoi în mod necontrolat.

“Pe această cale facem un apel la toți locuitorii municipiului să protejăm mediul înconjurător, să respectăm prevederile legale în vigoare, și să venim in sprijinul autorităților locale, iar împreună să facem RÂMNICU SĂRAT UN ORAȘ MAI CURAT!”, transmit reprezetanții Poliției Locale Râmnicu Sărat.

Gazeta Râmniceană a intrat în posesia unor imagini care arată cum mai mulţi cetăţeni se descotorosesc de gunoiul menajer ignorând toate regulile. Imaginile cu pricina au fost surprinse în zona centrală, Costieni, şoseaua Podgoriei, cartierul Alecu Bagdad, cât şi alte zone aflate la marginea municipiului.

Persoanele care au pasiunea de a arunca gunoaie peste tot, sunt „educate” prin amenzi serioase şi obligate să cureţe locul unde au depozitat deşeuri, resturi menajere, industriale, vegetale sau moloz.