Rata de infectare cu COVID-19 în localităţile buzoiene. Lista actualizată

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău  au fost confirmate 32 cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste între 12 ani și 85 de ani. Tot astăzi a fost confirmat şi un deces. Este vorba despre un pacient în vârstă de 89 ani din Poșta Câlnău.

Având în vedere evaluarea riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pentru instituirea carantinei zonale, pe baza criteriilor prevăzute  în Ordinul nr. 1.309 din 21 iulie 2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, nu se impune instituirea măsurii de carantinare zonală la nivelul localităților din județul Buzău.

Având în vedere faptul că la nivelul comunei Mărgăritești incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, iar localitățile Scutelnici, Florica, Vintilă Vodă, Buzău, Costeşti, Grebănu, Ghergheasa, Mărăcineni, Ruşeţu, Berca, Ulmeni, Vadu Paşii, Poşta Câlnău, Gherăseni, Tisău și Glodeanu Sărat, înregistrează un nivel al ratei incidenței cumulate la 14 zile mai mare de 1.5 la 1000 de locuitori, determină luarea măsurilor prevăzute în H.G nr. 432/2021.


De asemenea, ținând cont de faptul că la nivelul comunei Mărgăritești rata de incidență cumulată este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, se impune aplicarea măsurilor aferente.

Iată lista cu rata de incidența a infectării cu COVID-19 cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Buzău: