Site icon Gazeta Râmniceană

Recomandările pompierilor pentru noaptea de Înviere. „Nu lăsaţi lumânările aprinse nesupravegheate”

Ce recomandă pompierii pentru noaptea de Înviere. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a luat o serie de măsuri pentru diminuarea posibilităţilor de producere a unor incidente în perioada Paştelui. 

Pentru evitarea producerii incidentelor atât pe timpul manifestărilor religioase, cât și în locuințe, ISU Buzău recomandă cetățenilor adoptarea următoarelor măsuri: 

Atunci când folosiţi candele ori lumânări:

De asemenea, pompierii execută instruiri cu personalul bisericesc, ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor.

În plus, în Noaptea de Înviere vor fi dislocate echipaje de pompieri ce vor
asigura intervenția de la fața locului și vor fi pregătite permanent să intervină în cazul producerii unor situații de urgență sau pentru acordarea primului ajutor medical.

Printre obiectivele asigurate la fața locului se numără Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Mănăstirea Ciolanu și Zona de agrement Haleș-Ciolanu, celelalte zone de interes fiind asigurate de pompierii de la bază.

Exit mobile version