Au băut până au ajuns la spital

Mâncarea în exces nu i-au trimis la spital pe buzoieni. Daca sute de romani din toată țara au sunat la Urgențe după festinul de Paște, buzoienii au fost mult mai cumpătați în ceea ce privește mâncarea. În schimb, aceștia s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzau din cauza agresiunilor pe fondul consumului de alcool și traumatismele în urma accidentelor rutiere.

În prima zi de Paște, la Spitalul Județean, 108 pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în a doua zi, 112 persoane. De regulă, în această perioadă a sărbătorilor Pascale, cele mai multe probleme erau de natură digestivă în urma consumului de ouă, drob și friptură de miel.

Anul acesta, in perioada Sarbatorilor Pascale, media prezentarilor la U.P.U a S.J.U Buzau a fost de 105 persoane. In prima zi de Paste s-au prezentat 108 pacienti, a doua zi, 112 pacienti. Au predominat agresiunile pe fondul consumului de alcool si traumatismele in urma accidentelor rutiere. Anul acesta, cetatenii au dat dovada de moderatie in alimentatie.” a declarat Adriana Bunilă, Purtătorul de Cuvânt al Spitalului Județean Buzău


Paharele de alcool în excces au provocat și accidente rutiere grave. În seara de Paști, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Buzău, după ce a consumat alcool s-a urcat la volan. Acesta a provocat un accident rutier în localitatea Mierea, intrând cu mașina într-un stâlp.
Șoferul a fost testat de polițiști, iar aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,01 ml/l, alcool pur în aerul expirat. Atât el cât și pasagerul din dreapta au fost preluați de ambulanță pentru ingrijiri medicale.