Urmărire ca-n filme pe DN2 E85. Bărbat beat, fără permis, conducea o maşină furată.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Buzău, a fost reţinut după ce a condus băut şi fără permis o maşină pe care a furat-o.


Potrivit IPJ Buzău, în data de 05 mai, şoferul a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN2E85, în localitatea Gura Câlnăului, iar în momentul în care polițiștii au efectuat semnalul de oprire acesta a continuat drumul.


Polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, oprindu-l în trafic pe raza localității Mărăcineni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.


„Totodată, din verificările în bazele specifice a reieșit că bărbatul a condus mașina având permisul de conducere anulat, iar autoturismul l-ar fi sustras.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi furt în scop de folosință.” se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.


În urma probatoriului administrat și în baza ordonanței, a fost dispusă reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.