A comandat de pe internet mai multe telefoane mobile şi le-a plătit cu bancnote false

Poliţia a percheziţionat locuinţa unui tânăr de 20 de ani suspectat că folosea bancnote false. În urma verificărilor, a fost găsită suma de 33.620 de euro.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 20 de ani, bănuit de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieșit că bărbatul, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, ar fi achiziționat mai multe bunuri, iar contravaloarea acestora fiind achitată cu bancnote euro false.

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața de 6 mai, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Focșani, unde au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, 33.620 de euro, în diverse cupiuri.

Cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, au fost identificate două victime, care ar fi fost înșelate, în urma vânzării a trei telefoane mobile.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Sursa foto: Poliţia Română