Râmnicu Sărat|O parte din parcarea Kaufland, transformată în centru de vaccinare

Sâmbătă se deschide primul centru de vaccinare drive thru de la Râmnicu Sărat. Persoanele care doresc, se pot imuniza cu vaccinul Pfizer în parcarea Centrului Comercial Kaufland. Vor fi amplasate trei corturi militare, iar programul va fi între orele 09.00 – 21.00, beneficiarii nu vor avea nevoie de o programare in prealabil.

Primul centru de vaccinare “Drive Thru” se va deschide în data de 15 Mai și la Râmnicu Sărat. Acesta va funcționa în parcarea Centrului Comercial Kaufland. Serul disponibil în acest centru este cel produs de Pfizer, iar vaccinarea se va realiza fara înscrierea în platforma.

În zona de triaj este nevoie să se facă dovada unui act de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat.

Dupa ce persoanele au fost vaccinate, vor rămâne 15 minute într-un cort pentru supraveghere, iar în cazul în care vor exista reacții adverse, se va acorda ajutor medical de specialitate.

Persoanele care s-au vaccinat cu serul Pfizer se vor prezenta la centrul “Drive Thru” și pentru efectuarea rapelului, cu condiția să se fi vaccinat înainte tot cu Pfizer și să fi trecut între 21-42 de zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Inițiativa are ca scop facilitarea vaccinări populației municipiului la cat mai multe persoane pentru a se asigura imunizarea și să revenim la o stare de normalitate.

În prezent, la Râmnicu Sărat funcționeaza un centru de vaccinare cu doua linii pentru care este necesara programarea pe platforma națională.