Tânăr crescut în orfelinat și abuzat sexual, luptă pentru cei mici. A împărțit, de ziua lui, 100 de cadouri copiilor instituționalizați

În data data de 25 mai, directorul DGASPC România, Mihai Căldăraru, a împărţit cadouri copiilor aflați în Centrele de plasament din Capitală. 
Un număr de 100 de copii instituționalizați  s-au bucurat de cadourile primite cu ocazia zilei de naştere a lui Mihai, care a împlinit 35 de ani.

Asemenea lui Mihai, voluntarii alături de care acesta îşi desfăşoară activitatea sunt foşti copii instituţionalizaţi, care astăzi sunt adulţi în toată firea si au decis să vină în sprijinul celor mai puţin norocoşi. Voluntarii au fost instituţionalizaţi în diverse centre: Centrul de plasament Sfântul Spiridon, Centrul de plasament Casa Speranţei, Centrul de plasament Sântul Nicolae şi Şcoala speciala numărul 6 din capitala ţării.

Mihai Căldăraru a declarat că acţiunile umanitare ale sale şi ale echipei vor continua.

„Trebuie să facem mereu astfel de gesturi frumoase pentru semeni. Pe această cale țin să aduc mulțumiri tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat privind acordarea pachetelor pline cu dulciuri  pentru copiii aflați în Centrele de plasament”.

Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități din cadrul AEDOPS România, Mihai Căldăraru, a fost abandonat de părinți imediat după naștere, iar mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care trec prin aceleași suferințe, asemenea lui.

Mihai Căldăraru a fost numit, în anul 2020, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului România.