Coronavirus localități buzoiene: Doar două cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Pandemia de coronavirus continuă într-un trend descendent. Dacă în urmă cu câteva luni vorbeam de sute de infectări zilnice, sfârșitul lunii Mai vine cu doar două cazuri noi de infectare în județul Buzău.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate două cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste de 49 ani și 51 de ani, iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Având în vedere evaluarea riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pentru instituirea carantinei zonale, pe baza criteriilor prevăzute  în Ordinul nr. 1.309 din 21 iulie 2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, nu se impune instituirea măsurii de carantinare zonală la nivelul localităților din județul Buzău.

De asemenea, la nivelul centrelor rezidențiale pentru persoane cu dizabilități sau handicap, unităților școlare, unităților sanitare, operatorilor economici din județul Buzău  nu au fost identificate focare de infecție cu coronavirus.

Iată lista cu rata de incidența a infectării cu COVID-19 cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Buzău: