Râmnicu Sărat| Paturi libere la Terapie Intensivă. A scăzut și numărul infectărilor. Iată lista cu rata de incidență în localitățile buzoiene.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au fost confirmate patru cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste cuprinse între 44 ani și 86 de ani. Atât pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, cât și pe secția Spitalul Județean Buzău, numărul pacienților a scăzut simțitor.

Dacă luna trecută paturile de Terapie Intensivă erau în totalitate ocupate, acum, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat sunt libere patru din cinci la ATI, iar la Spitalul Județean Buzău sunt libere șase din 11 paturi.

Având în vedere evaluarea riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pentru instituirea carantinei zonale, pe baza criteriilor prevăzute  în Ordinul nr. 1.309 din 21 iulie 2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu Covid-19, nu se impune instituirea măsurii de carantinare zonală la nivelul localităților din județul Buzău.

De asemenea, la nivelul centrelor rezidențiale pentru persoane cu dizabilități sau handicap, unităților școlare, unităților sanitare, operatorilor economici din județul Buzău nu au fost identificate focare de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2.

Iată lista cu rata de incidența a infectării cu COVID-19 cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Buzău: