Interlopul care a ordonat asasinarea unui jurnalist, prins în Italia.

Liderul interlop timișorean Lucian Boncu, urmărit internațional după ce a fost acuzat că ar fi pus la cale asasinarea unui jurnalist, a fost capturat, marți, într-o localitate de lângă Roma.

Ieri, 1 iunie, în urma unei operațiuni declanșate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, a fost depistat și reținut, în localitatea Latina din Italia, un bărbat, de 43 de ani, urmărit naţional și internațional, la solicitarea autorităților române pentru comiterea infracțiunilor de încercare de a determina infracțiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, la data de 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să convingă alte persoane să împuște un jurnalist de la o publicație online, ca răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa.

De asemenea, bărbatul ar fi predat unei persoane, o armă de foc, în stare de funcționare și ar fi promis că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori și le-ar fi făcut cadou arma.

Bărbatul a fost reținut, fiind declanșată procedura de predare în favoarea autorităților române.

Activitățile investigative au fost efectuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale și ai Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Sursa foto: Gândul.ro