ULTIMA ORĂ: O nouă avertizare pentru Județul Buzău| COD PORTOCALIU de ploi abundente

Meteorologii au emis o nouă avertizare de ploi însemnate cantitativ pentru mai multe județe din centrul, nordul sudul și estul țării, printre care se numără și județul Buzău. Conform meteorologilor, avertizarea COD PORTOCALIU intră în vigoare de vineri, începând cu ora 12:00 și va fi valabilă până sâmbătă noapte la ora 23:00.

În județele Bacău, Buzău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

Potrivit atenționărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, în orele care urmează, ne vom confrunta cu fenomene extreme precum ploi ce vor avea caracter de vijelii, ce pot cauza inundații și alte probleme neprevăzute.

Autoritățile locale din municipiul Râmnicu Sărat fac îndemn la calm și recomandă adoptarea unui comportament adecvat și responsabil în cazul unei situații de urgență.

“Nu este cazul să intrăm în panică, însă ar fi momentul sa adoptăm din timp atitudinea potrivită. Ar trebui evitate ieșirile pe jos sau cu mașina pe timpul furtunii, iar în unele situații, în cazul celor care locuiesc la case, să aibă la îndemână unelte cu care să poată interveni la nevoie. Instituțiile sunt pregătite să intervină în caz de urgență, însă în situația unor fenomene meteorologice extreme este nevoie de sprijinul întregii populații pentru a depăși momentele critice.

Așadar, să fim vigilenți în orele și zilele care vor veni și să acționăm responsabil pentru a depăși cu bine această perioadă!” Transmite primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.