Râmnicu Sărat: Bugetul pentru reabilitarea Colegiului Național “Alexandru Vlahuță” și Școala Gimnazială “Dr. Ilie Pavel”, epuizat.

Guvernul a epuizat cele 4 miliarde de lei pentru proiectele din Planul Național de Dezvoltare Locală. Ministerul Dezvoltării le cere primarilor să înghețe lucrările sau să le deconteze din propriul buget până la rectificarea bugetară. La Râmnicu Sărat, lucrările de reabilitare a celor două instituții de învățământ vor fi oprite.

Printr-o postare publică pe pagina sa de facebook, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, se arată indignat de decizia Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației de a sista lucrările de reabilitare a Colegiul Național “Alexandru Vlahuță” și a Școlii Gimnaziale “Dr. Ilie Pavel”, din cauza faptului că nu mai sunt bani pentru a finanța investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Ținând cont de situațiile financiare înregistrate în ultimii doi ani la nivelul UAT-urilor, obligate de actualul Guvern să suporte din resurse proprii mai multe categorii de cheltuieli, este aproape sigur că primăriile nu vor putea suporta cheltuielile iar lucrările vor fi sistate. Deși situația mă neliniștește și mă revoltă în egală măsură, mă limitez doar la a prezenta râmnicenilor situația creată de Guvern și nu mă voi război cu acesta. Vom căuta soluții în așa fel încât termenele de finalizare a lucrărilor să fie respectate iar cele două școli să-și deschidă cât mai repede porțile! Nutresc însă speranța că românii vor analiza cu atenție deciziile și acțiunile celor care decid astăzi destinele țării și nu se vor mai lăsa amăgiți de declarații de bune intenții și bună credință a lor.” transmite primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan

Lucrările de construire și reabilitare a celor doua unități de învățământ, Colegiul Național “Alexandru Vlahuță” și Școala Gimnazială “Dr. Ilie Pavel, au fost demarate în anul 2019.

Sursa foto BUZĂU MEDIA