VIDEO| Râmniceni certați cu bunul-simț. Aruncă gunoiul lângă pubelele subterane

În mai multe zone din municipiul Râmnicu Sărat sunt amenajate platforme subterane pentru colectarea selectivă a gunoiului. O astfel de măsură a fost implementată pentru eliminarea poluării mediului, eliminarea mirosului greu din zonele cu ghene, dar și pentru evitarea riscului ca gunoiul menajer să fie împrăștiat. Însă, în continuare, depozitarea necontrolată a gunoiului rămâne o mare problemă. Râmnicenii aruncă de multe ori deșeurile în afara ghenelor de gunoi.

Chiar dacă această măsură este cât se poate de normală într-un oraș european civilizat, râmnicenii încă nu s-au obișnuit cu modul în care funcționează ghenele sau, cel mai probabil, sunt certați cu bunul-simț și transformă platformele de gunoi în adevărate focare de infecție. 

în acest context, agenții Poliției Locale Râmnicu Sărat, au desfășurat acțiuni punctuale în zonele vizate, fiind constatate foarte multe cazuri de încălcare a legislației, iar persoanele care au aruncat gunoaiele lângă pubelele subterane, au fost sancționate cu amenzi de peste 7.000 lei.

În imaginile alăturate se poate vedea cum râmnicenii ies din locuințe, merg către pubelele îngropate și depozitează gunoaiele chiar lângă acestea, deși toți locatarii au primit în mod gratuit cartele pentru a folosi platformele.