Râmnicu Sărat| N-ai contract cu operatorul de salubritate, plătești taxă la primărie sau ești executat silit.

Operatorul serviciului de salubritate în colaborare cu Poliţia Locală Râmnicu Sărat şi reprezentanţii primăriei au identificat persoanele care nu deţin contracte pentru ridicarea gunoiului. În total sunt 896 de gospodării care nu au încheiat un astfel de contract. În perioada imediat următoare, râmnicenii vor fi notificaţi în vederea semnării contractului de salubritate, iar în cazul în care aceştia refuză, le va fi impusă taxa de salubrizare, ceea ce înseamnă preţul dublu al unui contract. Neplata taxei specială atrage după sine aplicarea măsurilor de executare silită.

După ce au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu deţin contracte cu operatorul de salubritate, râmnicenii care refuză încheierea acestora, sunt obligaţi să plătească o taxă specială de salubrizare, a cărei valoare financiară este dublă față de tariful existent pentru fiecare persoană în parte.

Neplata taxei specială de salubrizare, atrage după sine  calculul şi plata majorărilor de întârziere şi aplicarea măsurilor de executare silită.

În cazul în care râmnicenii vor încheia contracte pentru ridicarea gunoiului, ulterior stabilirii obligaţiei de plată a taxei specială de salubrizare, aceştia nu mai datorează taxa specială începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care s-a încheiat contractul.


 Taxa de salubrizare se calculează numai pe perioada în care cetăţenii  nu deţin contract cu operatorul serviciului de salubritate. 

Sursa foto: RER SUD SA