Explozie puternică în comuna Mărăcineni cu patru victime. Acestea prezintă arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului

O explozie puternică a avut loc marți seară în urma acumulării de gaze în camera în care era amplasată centrala la o locuință din Satul Potoceni, județul Buzău. În urma exploziei au rezultat patru victime cu arsuri de gradul 2 și 3, ce au fost transportate la spital.

Explozie fără incendiu în satul Potoceni, comuna Mărăcineni S-a produs în urma acumulării de gaze în camera în care era amplasata centrala ( bucătărie). În urma exploziei au rezultat patru victime conștiente și cooperante ce prezentau arsuri de gradul 2 și 3, ce au fost transportate la spital. Intervenția pompierilor a constat în asigurarea de masuri PSI pentru evitarea altor posibile situații și transportarea la spital a victimelor.

„Marți seară în jurul orei 22,00, printr-un apel de urgență prin 112 am fost anunțați cu privire la o explozie produsă pe raza satului Potoceni, comuna Mărăcineni. În urma apelului, către locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că explozia nu a fost precedată de incediu, în urma acesteia au rezultat patru victime conștiente și cooperante care prezentau arsuri de gradul 2 și 3 și au fost transportate de urgență la spital. ”

Vlăduț Pîrvu, ofițer de presă – ISU Buzău

În urma exploziei produse în comuna Mărăcineni, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău au fost transportate patru victime: un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III, la nivelul feței, gâtului, trunchiului, membrelor superioare și se află internat în sectia A.T.I. arși, un alt bărbat în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui si feței si se află internaț în secia A.T.I. arși cei doi având arsuri pe aproximativ 70% din suprafata corpului și alte două victime, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a suferit un politraumatism minor în urma exploziei, arsuri de gradul II la genunchi bilateral și se află internat în secția Chirurgie plastică și o femeie în vârstă de 43 de ani, care a suferit policontuzii prin explozie, multiple plăgi faciale, torace posterior cu corp străin (sticlă). Femeia a rămas internată în secția A.T.I.-Chirurgie Plastică. Informează Adriana Bunilă, Purtător de Cuvânt – SJU Buzău.