Interviu de suflet cu un cunoscut interpret de muzică populară despre pasiunea lui moștenită de la părinți

A moștenit talentul muzical de la părinți, iar acum cântă pe marile scene din Italia, pentru români. În anul 2017 a participat la Roma la festivalul “Benone Sinulescu” unde a câștigat premiul 1 pentru interpretare. Este vorba despre interpretul de muzică populară Mircea Lucian Ionuț, un om pentru care viața nu a fost una tocmai ușoară. Stabilit în Italia cu familia, acesta își alină dorul de casă cu melodiile compuse chiar de mama sa. Ce reprezintă muzica pentru el și ce planuri de viitor are în cariera muzicală, aflați în interviul următor.

“Este un sentiment minunat când sunt pe scenă, în fața unui public de români, asta mă face să uit, pentru moment, unde sunt. “

Gazeta Râmniceană: Cum ai descoperit talentul muzical și ce înseamnă muzica pentru tine?

Mircea Lucian Ionuț: Muzica pentru mine este o pasiune moștenită de la părinții mei, ei cântau împreună, iar eu copil fiind eram fascinat de ei și mi-am dorit dintotdeauna să le calc pe urme, să îi fac mândri de mine. Am început să cânt cu mama mea, ea fiind cea care compune toate melodiile noastre.

Gazeta Râmniceană: Cânți la vreun instrument muzical?

Mircea Lucian Ionuț: Mereu mi-am dorit să cânt la un instrument muzical. Tatăl meu cânta la mai multe, însă din păcate el nu mai este printre noi de câteva luni, dar mi-a lăsat moștenire fluierul lui și ocarina. Am început sa cânt la ele, însă am nevoie de multă pregătire pentru a ajunge la nivelul la care era tatăl meu.

Gazeta Râmniceană: Ai cântat pe scenele din România, însă ai cântat și pentru românii din diaspora. Ce simți atunci când ești înconjurat de români? Îți mai alină dorul de casă?

Mircea Lucian Ionuț: Am cântat la câteva evenimente în Italia, unde locuiesc acum. Este un sentiment minunat când sunt pe scenă în fața unui public de români, asta mă face să uit, pentru moment, unde sunt și mă simt acasă, îmi produce o imensă fericire să văd că sunt înconjurat de românii mei. Sunt convins că, la rândul meu, aduc un strop de bucurie celor care îmi asculta cântecele. Ne alinăm reciproc dorul de casă, eu cântând pentru ei, iar ei pentru că participă în număr impresionant la aceste evenimente. O sală de spectacole plină de români, se transformă într-o mică Românie.

Gazeta Râmniceană: Care este ultima piesă muzicală și ce reprezintă mesajul ei?

Mircea Lucian Ionuț: Ultima piesă muzicală este “Feciorașul mamei drag”, compusă chiar de mama mea pentru mine. O cântăm împreună, zic într-un mod minunat și emoționant. Videoclipul l-am filmat în România, pe meleagurile noastre natale și se tratează într-un mod specific despre dorul meu de casă, despre dorința de a mă întoarce acasă. Vă recomand să îl vizualizați și o să înțelegeți cu siguranță mai mult decât vă pot eu explica.

Întrebat ce planuri are pentru perioada următoare, Mircea Lucian Ionuț și-a propus să își facă o formație muzicală, să mai înregistreze câteva piese și lucrează din greu pentru primul său album.