Ziua Pompierilor români, sărbătorită prin mai multe evenimente la Râmnicu Sărat

În data de 13 Septembrie se împlinesc 173 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii (1848) condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza duminică, în piațeta Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat o expoziție cu prezentări ale tehnicii de intervenție la incendii, exerciții demonstrative și activități de informare. Luni, 13 Septembrie, la bustul Căpitanului Pavel Zăgănescu, va fi organizată o ceremonie în cadrul căreia autoritățile locale vor depune jerbă de flori.

În spirit de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza o serie de activități, după cum urmează:

 În weekend se vor organiza prezentări ale tehnicii de intervenție la incendii, exerciții demonstrative, activități de informare preventivă/puncte mobile de informare preventivă după cum urmează:

  • în data de 11.09.2021(sâmbătă) între orele 09:00-12:00 în parcul Tineretului din Municipiul Buzău, respectiv în data de 12.09.2021(duminică) între orele 10:00-13:00 în municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu (zona Consiliul Județean) și în parcul Central din municipiul Râmnicu Sărat.
  • Duminică, 12.09.2021, între orele 09:00-16:00, la toate subunitățile se declară „Ziua porților Deschise”, activitate în cadrul căreia se fac prezentări detaliate ale tehnicii de intervenție pe care pompierii buzoieni o folosesc în misiunile cu care se confruntă.
  • De asemenea, în data de 13 Septembrie 2021 se vor organiza depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor noștrii căzuți, situate pe raza județului.

În acest moment aniversar, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, colaboratorilor, precum şi cetăţenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acţiunilor desfăşurate sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri.