RÂMNICU SĂRAT| Transport gratuit pentru elevi. Acte pentru eliberarea abonamentelor

Elevii care locuiesc în Râmnicu Sărat beneficiază de abonament gratuit, pentru anul școlar 2021 – 2022, la transportul public local pe raza municipiului.

Abonamentele se eliberează în baza carnetului de elev vizat și a actului de identitate. Elevii care circulă în zona Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ATRAS și nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu vor achita costurile abonamentelor (conform prețului impus de Lege) urmând ca decontarea cheltuielilor să fie suportată de către unitățile de învățământ.

Abonamentele se vor elibera în baza carnetului de elev vizat la zi și a actului care să ateste domiciliul.

Abonamentele emise asigură transportul elevilor către unitățile de învățământ doar pe durata cursurilor școlare respectiv un drum dus – întors, de luni pana vineri. În cazul în care elevii doresc să suplimenteze prin abonament numărul de călătorii zilnice precum și în weekend, pot solicita contra cost abonament suplimentar la valoarea diferenței până la abonamentul întreg.

Procedura se va desfășura astfel:

  • Elevul solicită abonament societății Transport Urban de Calatori SA în baza carnetului de elev vizat și a actului de identitate.
  • Elevul achită prețul abonamentului.
  • Elevul solicită unității de învățământ decontarea sumelor asigurate.
  • Unitatea de învățământ decontează cheltuielile de transport în baza documentelor emise de societatea de transport.

Elevii pot solicita unității de învățământ acordarea sumei decontate în avans. În cazul acestei situații, informații suplimentare se pot obține de la unitățile de învățământ.