Percheziții în casele unor tineri din Buzău, bănuiți de trafic de droguri.

Marți dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 24 de percheziții domiciliare, în Buzău, Galați și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Din cercetări a reieșit că, din vara anului 2020 până în prezent, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la 3 persoane din Galați și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe cântare și grindere utilizate pentru porționarea substanţelor, aproximativ 100 g de canabis, 50 g substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multe telefoane mobile și 3.700 de lei.

Au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.